Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Werken ‘Ruige Ridderpad’ gestart met... betoverend luisterverhaal

Dit najaar pakt de gemeente Grobbendonk uit met twee boeiende publieksprojecten die de rijke geschiedenis van de Kasteelhoeve tot leven brengen.

“Met deze initiatieven willen we de rijke geschiedenis op een toegankelijke en boeiende manier delen met zowel jonge kinderen als bezoekers van alle leeftijden”, aldus burgemeester Marianne Verhaert.

 

Leysa van Grobbendonk: Een betoverend audioverhaal

Op 6 oktober gaat het nieuwe luisterverhaal, in samenwerking met het Geluidshuis, in première. Bekende stemmen zoals Koen De Bouw en Evelien Bosmans nemen kinderen en volwassenen mee op een reis door het verdwenen kasteel van Grobbendonk. Dit avontuur sluit perfect aan bij het verhaal van de Ruige Ridder en zijn vrienden zoals Bever Bas, wiens padlater in het najaar wordt geopend. Tijdens de première zal Stany Crets komen vertellen over Leysa van Grobbendonk. Wie erbij wil zijn, kan zich het beste inschrijven via de website, waar ook alle informatie te vinden is.

 

Het Ruige Ridderpad: een interactieve wandelroute 

De werken van het Ruige Ridderpad, een avontuurlijk wandelpad dat het centrum van Grobbendonk met de Kasteelhoeve verbindt, zijn intussen gestart. De route is ontworpen met natuurlijke speelelementen, met onder andere een avontuurlijke brug over de Kleine Nete, en verhalen die het verleden tot leven wekken voor jong en oud.

“Deze verbinding is een prachtig natuurlijk wandelpad waar onze inwoners reeds lange tijd naar vragen. Het heeft veel overleg gevraagd om alle adviesinstanties op dezelfde lijn te krijgen. Ik kan alleen maar zeer tevreden zijn dat de werken zijn gestart en jong en oud binnenkort kan genieten van dit avontuurlijke pad”, aldus burgemeester Verhaert. 

 

De realisatie van deze projecten is mogelijk dankzij de samenwerking met verschillende partners. Toerisme Kempen en Toerisme Vlaanderen leveren zowel financiële steun als advies. Verder zijn ook de intergemeentelijke erfgoeddienst, de Vlaamse Landmaatschappij, de Vlaamse Milieu Maatschappij, het Agentschap Onroerend Erfgoed en het Agentschap Natuur en Bos nauw betrokken bij de inhoudelijke invulling.

Deel dit artikel